e-ticaret sektörü

2024 Yılında E-Ticaret Sektörü

Eticaret

Yeni bir on yıla girerken, perakendeciler, değişen tüketici beklentilerine cevap vermelidir. Sağlık ve zindeliğin de birçok tüketici için öncelik sıralamasının başında geldiği unutulmamalı.

2020 yılı itibariyle E-ticaret sektörü işlemlerinden tüketici tercihlerine kadar, perakende endüstrisinin hızla değişime alışması gerekecektir. Teknolojideki yenilikler, müşteri beklentileri üzerinde buna karşılık gelen bir etkiye yol açan “yerine getirme verimliliğini” artırmaya yardımcı olmuştur. Bununla birlikte, küresel, politik ve finansal belirsizlikler dengede dururken, perakende sektöründeki birçok kişi bir sonraki adımın ne olduğunu merak ediyor.

 

“Başarı, doğası gereği, tüketicilerin değişen tercihlerini tahmin etmek ve istek ve ihtiyaçlarına uygun bir deneyim sunmakla bağlantılıdır.”

 

2020’ye ilişkin endişelere rağmen, tüketici harcamaları artıyor ve yavaşlama belirtisi göstermiyor. Küresel e-ticaret satışlarının, 2018’in 2.93 trilyon dolarlık rakamından yüzde 17.9 artışla yıl sonuna kadar 3.46 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Ayrıca, 2022 yılına kadar e-ticaret satışlarının yalnızca Türkiye’de 100 milyar TL’den fazla olması bekleniyor.

 

Çevrimiçi alışveriş birçok sektörde artış göstermektedir.

 

Müşteri Deneyimini Kişiselleştirme

 

Tüketici tercihleri ​​hızla değişiyor. E-Ticaret Sektöründe Pazarlama ve müşteri kazanımından ödeme ve yerine getirmeye kadar alışveriş yapanlar kesintisiz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim bekliyorlar.

 

Kolaylık ve doğrudanlık, müşteri yolculuğundan da aksaklıkların giderilmesinde anahtar rol oynamıştır. Sosyal ticaret büyümeye devam ettikçe, tüketiciler Instagram’da bir düğmeyi tıklatarak mal satın alabilecekleri bir hedef mesaj bekliyorlar. Ayrıca, Online Satın Alma Mağazadan Satın Almaların artışıyla birlikte gördüğümüz gibi sipariş karşılama söz konusu olduğunda daha fazla seçenek mevcut olmalıdır.

 

Kişiselleştirme ikileminin çözümü, veride yatıyor. Verileri hem kullanabilen hem de analiz edebilen perakendeciler, müşteri deneyimlerini geliştirmek ve müşterilere istedikleri kişiselleştirilmiş süreci vermek için hesaplanan kararlar verebilecekler.

 

Bununla birlikte, küresel perakende ve toptan satın alma etkileyicilerinin yalnızca yüzde 27’si, veri öngörü kullanımının iyileştirilmesinin şu anda en büyük öncelik olduğunu söylüyor. Yapay zeka ve makine öğrenmesi araçları, perakendecilerin aldığı verilerin kesilmesine yardımcı olabilir, ancak müşteri deneyimi hakkında daha akıllı olma arzusu ve kabiliyeti ile başlar.

 

E-Ticaret Sektöründe Öncelik Sürdürülebilirlik

 

E-Ticaret Sektöründe Eskiden belirli markalar için farklılaştırıcı olan şey, artık sektörde yaygınlaşıyor. Forrester’a göre, ABD’deki çevrimiçi yetişkinlerin yüzde 54’ü şirketlerin yerel toplulukları geliştirmesi gerektiğine, yüzde 51’i çevre dostu ürünler satın almak ve yüzde 46’sı yerel olarak üretilen ürünleri satın almak istediğine inanıyor.

Çevreye duyarlı bir duruş sergilemek, markaların yapması için iyi bir şey olmanın ötesinde, 2020’de müşterilerin beklentisi arasında yer alıyor. Tekstil sektörü hala küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 6’sını ve pestisit kullanımının yüzde 10 ila 20’sini temsil ederken, imalatta kullanılan çözücüler ve boyalar endüstriyel su kirliliğinin beşte birinden sorumludur.

 

2020, sosyal bilincine sahip tüketicilerin atığı azaltma ve sürdürülebilir malzeme ve süreçleri kullanma konusunda proaktif markaları kucaklayacağı sorumlu perakende satış yılıdır

 

Sağlık ve Zindelik

 

Birçoğunun bir heves olduğunu düşündüğü şey şimdi perakende sektöründe itici güç haline geliyor. Markalar (büyük veya küçük) yükselişte olan bir sektör segmenti olan sağlık ve zindelikten faydalanmaya başladı. Teknoloji devleri, yeni Apple Watch ve Google’ın sağlık odaklı giyilebilir Fitbit’i yakın zamanda satın almasıyla eylemin bir parçası olmak istiyor.

 

Tüketiciler sağlığa öncelik verdikçe perakendeciler de bunu takip edecek. Eşzamanlı olarak, Walmart, Amazon ve Best Buy gibi perakende şirketleri yarışı sağlık alanına atladı. Üst düzey sağlık ürünlerine odaklanan bir üründen, tüketici sağlığı eğitimini geliştirmek için markalı kliniklerin test edilmesine kadar, büyük kutu perakende markaları sağlık hizmetlerinde ileriye doğru önemli bir fırsat görüyor.

 

E-ticaretin geleceği birçok belirsizliğe yol açsa da, yeni bir trend öne çıkıyor. Başarı, doğası gereği, tüketicilerin değişen tercihlerini tahmin etmek ve istek ve ihtiyaçlarına uygun bir deneyim sunmakla bağlantılıdır.

 

2020 yılında müşteriler sağlık ve çevreye duyarlı ürünler ararken, beş yıl sonra alışveriş yapanların istekleri muhtemelen farklı olacaktır. Çevrimiçi perakendeciler için, eğitimli ve yaklaşmakta olan sektör değişikliklerine uyum sağlamak, gündeme ve dünyaya uyum sağlamanın harika bir yoludur.

 

E-ticaret sektörünün satış hacmi yüzde 88 büyüdü

İncelemelere göre yılın ilk altı ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre ilk kez online alışverişe yönelen tüketicilerin etkisiyle e-ticaret sektörünün satış hacmi yüzde 88, sipariş sayısı ise yüzde 77 büyüme gösterdi. Pandemi süreciyle fiziksel temastan kaçınan vatandaşların dijitale yönelmesinden olumlu etkilenen sektörler kadar olumsuz etkilenenlerin de olduğu dikkat çekti.

 

Neden E-Ticaret

İşletmeniz İçin Web Sitesi Neden Önemlidir? Sizi İkna Edecek Bir Yazı

AI, Arama Motoru, Arama Motoru Optimizasyonu, Artificial Intelligence, Chatbot, dolandırıcı, dolandırıcılık, e satis, e-satış sitesi, e-ticaret-e ticaret, esatis, eticaret, google da üst sıralar, Google mobil uyumluluk, Google'da Üst Sıralarda Çıkma, içerik oluşturma, internet dolandırıcılığı, internet sayfasi, internet sitesi, internet sitesi tasarım, internette dolandırıcı, internette dolandırıcılık, internetten alışveriş, küçük işletme, mobil uyumluluk test aracı, online alışveriş, Optimizasyon, osmaniye e satış, osmaniye e ticaret, osmaniye internet sitesi, osmaniye web, osmaniye web dizayn, osmaniye web sitesi, osmaniye web tasarım, profesyonel dizayn, profesyonel tasarım, profesyonel web sitesi, sanal mağaza, SEO, test aracı, web design, web dizayn, web sayfası, web sitesi, web tasarım, web tasarım adana, yapay zeka, yerel arama, yerel arama sonuçları
Önceki yazı
2024 Web Tasarım Trendleri
Sonraki yazı
2024 için E-Ticaret Sitesi Trendleri

İlgili Yazılar