web tasarım trendleri

2024 Web Tasarım Trendleri

2020’nin En Yeni Web Tasarım Trendleri

Web tasarım trendleri sürekli değişiyor. 2024 yılı için teknolojik imkanlar sınırsız gibi görünüyor ve tasarımcıların aşırı uçlarda oynadığını, önceki stilleri yeniden keşfettiğini ve yeni tekniklerle durmadan deney yaptığını görüyoruz. Aynı zamanda, bir süredir gördüğümüz minimalizm ve renkli düz çizimler gibi, popülerliğini korumaya devam edecek bazı stiller de var.

Peki, 2020 yılında Web Tasarım Trendleri nasıl olacak? En yeni trendleri şimdiden öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. TürkDijital Web Tasarım olarak, sizler için bu yılın trendlerini derledik.

İşte Bu Yılın En Dikkat Çeken Web Tasarım Trendleri

 

  • Karanlık Mod (Dark Mode)

 

  • Kişilik Katan Kusurlar

 

  • Sürükleyici 3 Boyutlu Elementler

 

  • Yumuşak Gölgeler, Katmanlar ve Dalgalanan Ögeler

 

  • Fotoğrafları Grafik ile Harmanlama

 

  • Beyaz Boşlukların Belirgin Çerçeveleri

 

  • Parıltılar ve Aydınlık Renk Düzenleri

 

  • Minimalist Bir Gezinti Deneyimi

 

  • Yazı Tipi Kurallarını Kırma

 

  • Üst Üste Binen Katmanlar

 

  • Renk Gradyanları

 

 

Karanlık Mod

 

2020’nin ana trendlerinden biri, kullanıcılara karanlık temayı etkinleştirme seçeneği sunan kullanıcı arayüzü tasarımına odaklanan karanlık tasarım olacak. Koyu arka planlar, tasarım öğelerini daha fazla öne çıkarır, diğer renklerin kullanımıyla daha yüksek bir kontrast oranı oluşturur ve göz yorgunluğunu azaltarak görsel ergonomiyi geliştirir.

Karanlık mod web tasarımları sadece ultra modern görünmekle kalmaz, aynı zamanda gözleri yormayan bir deneyim sunar ve renkleri tasarım ögelerini patlatır.

Karanlık Tema OLED ekranlarda kullanıldığında güç tüketimini de minimize eder. Ancak bu güç tasarrufu durumunda bile karanlık temalı bir arayüzün çarpıcı güzellikte görünmesi engellenmemiş olur.

Karanlık modun tasarım estetiği, parlayan neonlar ile birlikte koyu ve diğer karanlık renk şemalarının yanı sıra fütüristik ama karanlık siberpunk ve distopik tarzları içeren diğer yaygın 2020 tasarım trendlerine mükemmel uyum sağlar.

Kişilik Katan Kusurlar

 

Kusurlu, elle çizilmiş tasarım öğeleri, kullanıcıların mükemmel ve kişisel olmayan grafiklerin web tasarımlarına yıllarca egemen olduğunu gördükten sonra özlem duyduğu web sitelerine duygu ve insanlığı enjekte eder. 2020’de, elle çizilmiş gerçekliğin eklenmesi, web tasarımlarına bir ruh katar.

 

Elle çizilmiş ögeler daha duygusal bir çizgide olsalar da, insanlara daha pozitif gelmektedir. Bu da insanların günlerini şenlendirmek için aradıkları pozitif enerjiyi taşıyacak trendlerde saklı.

 

Elle çizilmiş simgeler ve diğer unsurlar marka kişiliğinizi gösterir ve size rakiplerinizden öne çıkarır. Aslında, bu asi trend, piksel keskinliğinde düz tasarımların neredeyse bir karşıtıdır – bu nedenle markanızın ne kadar insan ve gerçekçi olduğunu göstermek için girintili kenarlarınızı ve açık şekillerinizi gösterin.

 

İster elle çizilmiş simgeler ister el yapımı resimler olsun, 2020’de daha fazla tasarımcının web tasarımlarına istemli olarak dağınık görünen ögeler eklediğini göreceğiz.

 

Sürükleyici 3 Boyutlu Elementler

 

2020 yılında 3D teknolojilerinin grafik ve etkileşim dizayn sektörlerinde çokça kullanılması beklenmekte. Teknoloji dizaynı, ve dizayn da teknolojiyi itekleyerek ortaya inovasyonlar çıkarıyorlar. Tasarımcıların 3D ortamdaki uygulamalarda aralarında gezinebileceği sonsuz yaratıcı seçeneği var. Onlar da tüm duyularını deneyime ekleyerek etkileşim oyununu hızlandırdılar.

3D görseller insanların her zaman hoşuna gitmiştir; bu trendi gelişmekten alı koyan şey de teknoloji ve pahalı fiyat etiketiydi. Ancak, teknoloji şimdi NASA laboratuvarları olmadan 3D olarak tasarlayabileceğiniz ve kapıları giderek daha fazla tasarımcıya açabileceğiniz bir yerdedir.

 

VR(Sanal Gerçeklik) daha genel ve uygun maliyetli, son derece ve genellikle tüm ekranı kaplayan, siteniz için sürükleyici bir deneyim oluşturmanın en iyi yoludur. Bu sadece görseller için değil, kullanıcı arayüzü için de bir avantajdır – etkileşimli 3D tasarım, kullanıcıları daha uzun kalmaya teşvik eder. 2020 ilerledikçe, kullanıcıları dijital alan ve gerçeklik arasındaki sınırları çizen ve görsel olarak sınırlayan daha sürükleyici 3D web tasarımları görmeyi bekliyoruz.

 

Yumuşak Gölgeler, Katmanlar ve Dalgalanan Ögeler

 

Bu trend tamamen dizayna derinlik katmakla ilgilidir. Yumuşak gölgeler ve yüzen öğeler ilgi ve derinlik katar ve web sayfanıza “3D Lite” şeklinde isimlendirilen görünümü verir. Üstelik sadece grafiklerle sınırlı kalmayıp bu efekti metin ve fotoğraflarla da kullanabilirsiniz.

 

Materyal tasarımı ilkelerini bir adım daha ileri götürerek, tasarımcılar, daha uzun derinlik için yumuşak alt gölgeler ve üst üste katmanlama elemanları ile 2D mizanpajlara biraz ekstra bir derinlik ekleyebilirler. Bu efektler, tasarıma, elemanlar birbirinin üzerinde yüzüyormuş gibi hafif bir his verir – katmanların iyi, düz göründüğü klasik, aşılmaz düz tasarımdan keskin bir contrast yaratarak çarpıcı bir tasarım ortaya koyar.

 

Fotoğrafları Grafik ile Harmanlama

 

Resimlerle veya grafiklerle karıştırılmış gerçek fotoğrafların kullanılması, karşı tarafa özelleştirilmiş bir mesaj iletir. İster ürün ister insan fotoğrafları olsun, bu görüntüler marka bilinci oluşturmayı daha iyi destekler ve web sitenizin diğer rakipler arasından sıyrılmasına yardımcı olur.

Gerçek fotoğrafların üstüne orijinal grafiklerin üst üste binmesi, yaratıcılığınızın kendini aşmasına izin veren unutulmaz bir görsel oluşturur.

 

Bu kolaj benzeri trend birçok yönüyle dikkat çekmekte. Bir ürün fotoğrafına kişilik ve çekicilik eklemek için kullanabilir veya teknoloji gibi kavramları daha iyi iletişim kurmak için kullanabilirsiniz. Görüntülerinizi özelleştirmenin ve web tasarımınıza daha fazla kişilik eklemenin harika bir yoludur.

 

Bu trendin esnekliğinden en iyi şekilde yararlanmak için, illüstrasyonların ve grafiklerin stilini marka kişiliğinizle eşleştirdiğinizden emin olun. İnsanların farklı görsel ve grafikleri farklı algılayabileceği unutulmamalıdır.

 

 

Beyaz Boşlukların Belirgin Çerçeveleri

 

Belirgin bir çerçeve, kaplamış olduğu ögenin yerini belli ederek kalabalıktan sıyrılmasına büyük katkıda bulunur.

Şimdi, tasarımcılar katı yapılara yöneliyor ve tasarımlarına daha fazla yapı kazandırmak ve tasarımlarına istikrar ve bir tuval efekti vermek için belirgin ve pürüzsüz çerçeveleme kullanmanın farklı yollarıyla oynuyorlar.

 

web tasarım trendleri 2020’de, web tasarımlarına sağlam bir yapı kazandıran geniş beyaz boşluk çerçeveleri göreceğiz. Çerçeveleme, sayfadaki her öğeye bol miktarda alan bırakarak, görsellerin parlamasını sağlamak için mükemmel bir temel oluşturur. Web sayfalarının etrafına düzgün bir şekilde yapılandırılmış çerçeveler, tatmin edici bir düzen duygusu oluşturur ve sayfanın tüm farklı bölümlerini önceliklendirmeye ve ayırmaya yardımcı olur.

 

Parıltılar ve Aydınlık Renk Düzenleri

 

Fütüristik renk şemaları ve tasarımları bu yıl trendde olacak. İzometrik trendle devam edecek ve fütüristik parıltı hissiyatı veren tasarımlar yaratmak için maviler, morlar ve sıcak pembe gibi renkler getirecek.

Web sitesi tasarımı, tasarımlara ışık saçan bir his vermek için karanlıkta parlayan neonlar ve daha koyu, sessiz tonlarla birlikte yüksek doygun renkler kullanarak daha cesur hale geliyor. Özellikle çift tonlu web tasarımları bu trendin parlamasını sağlıyor. Çift ton, tasarımdaki yerini korumak için kendini yeniden keşfetmeye devam ediyor. Gerçek anlamda canlı görseller yapmak için fütüristik, neon renkli pop’lara ve keskin renk karşıtlarına dayanan cesur ve asi bir tasarım trendidir.

web tasarım trendleri 2020 yılında dikkat çekici renk düzenlerinin de revaçta olacağını söylemek yanlış olmaz. Özellikle koyu renk düzeninin hakim olduğu ve karanlık tema tasarımı kullanan çokça web sitesi arasından ayırt edilebilmek için bu tasarımlar oldukça iş görecektir.

 

Minimalist Bir Gezinti Deneyimi

 

2020 yılında bol bol video ve ses komutu dosyaları içeren web siteleri görmeyi beklemekteyiz. Doğal olarak, web sitelerinde gezmenin daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamak amacıyla tasarımcıların da bu trendi takip edeceğini söylemek yanlış olmaz.

Akıllı saatler gibi giyilebilir cihazların yaygınlaşmasıyla, web tasarımları da daha basite kaymaya başladı. Bundan en çok etkilenen alan, bir web sitesini bir arada tutan temel şey olan “gezinti deneyimidir”. Son birkaç yıldır, gezinti deneyimi son derece küçük cihazlara ve hatta daha küçük dikkat aralıklarına uyum sağlamak için daha da kolaylaşıyor.

 

Son derece minimalist gezinti, kullanılabilirlikteki zorlukların çoğunu ortadan kaldırır. Bir kullanıcı hareket etmeyi ne kadar az düşünürse, siteye dalmak için o kadar fazla zaman harcar, aslında nasıl olduğunu merak etmek yerine hareket eder.

 

Aynı zamanda görüntüler daha da önem kazanıyor. Büyük ölçekli fotoğraflar ve videolar, kullanıcıları yalnızca minimum düzeyde metin kullanarak etkileme şansınızı artırıyor.

 

 

 

 

Yazı Tipi Kurallarını Kırma

 

2020 yılında alışılagelmiş yazı tiplerinin beton kurallarını kırıp biraz asi bir tasarım elde etmek oldukça moda.

Bu tasarım trendinin işleyişinin anahtarı, tip kurallarını (tek aralık, boyutlandırma, hatta satır aralığı veya sonları) kırırken bile, kullanıcının hala ne söylemek istediğinizi anlaması gerektiğidir. En yaygın olarak, bu tarzdaki yazı tipleri bilgilendirme unsuru olmaktan ziyade, sanatsal ögeler olmaya daha yakındırlar.

 

 

 

Üst Üste Binen Katmanlar

 

Üst üste bindirilmiş katmanlar mükemmel bir 3D havası veremeseler de, projenize ciddi bir boyut ve derinlik kazandırıyor.

 

Renk Gradyanları 

 

Tek renkli tasarımın revaçta olduğu sırada tasarımcıların gradyanlardan uzaklaştığı kısa bir süre vardı. Ancak öyle görünüyor ki, 2020’de moda ve trend yeniden renk değiştiren gradyanların yoğunlukta kullanıldığı tasarımlara yönelmekte.

 

Çok renkli gradyanlı koyu arka planlardan, ince dokulu gradyanlara kadar, bu eğilim her yerdedir. Şu anda gördüğümüz, geç saatlerde popüler olan daha ince monoton gradyanlardan ziyade birden fazla rengi biraz kontrastla birleştiren renk geçişleri şu sıralar çok moda.

 

 

 

2020 yılı popüler web tasarım trendleri ve modasına uygun, firmanıza veya şahsınıza özel web tasarım ve özel yazılım çözümü fırsatları ve teklifleri için bize ulaşın!

AI, Arama Motoru, Arama Motoru Optimizasyonu, Artificial Intelligence, Chatbot, dolandırıcı, dolandırıcılık, e satis, e-ticaret-e ticaret, esatis, eticaret, google da üst sıralar, Google mobil uyumluluk, Google'da Üst Sıralarda Çıkma, içerik oluşturma, internet dolandırıcılığı, internet sayfasi, internet sitesi, internet sitesi tasarım, internette dolandırıcı, internette dolandırıcılık, internetten alışveriş, küçük işletme, mobil uyumluluk test aracı, online alışveriş, Optimizasyon, osmaniye e satış, osmaniye e ticaret, osmaniye internet sitesi, osmaniye web, osmaniye web dizayn, osmaniye web sitesi, osmaniye web tasarım, profesyonel dizayn, profesyonel tasarım, profesyonel web sitesi, SEO, test aracı, web design, web dizayn, web sayfası, web sitesi, web tasarım, web tasarım adana, yapay zeka, yerel arama, yerel arama sonuçları
Önceki yazı
Neden 7/24 E-Ticaret
Sonraki yazı
2024 Yılında E-Ticaret Sektörü

İlgili Yazılar

1 Yorum.

Yorumlar kapatılmış.