2024 için E-Ticaret Sitesi Trendleri

Eticaret
6 Yorum

Dünyadaki İnternet kullanıcılarının% 40’ı, 1 milyardan fazla çevrimiçi alıcıya karşılık gelen çevrimiçi ürün satın aldı. E-ticaret işi patlıyor ve 2020’de büyümeye devam edecek.

 

Ancak işletmeler denedikçe ve tüketicilere istediklerini vermeye çalıştıkça, çevrimiçi perakende alanı hızla değişiyor. Kendi çevrimiçi perakende satış işinizi geliştirmek ve genişletmek için fikirler arıyorsanız, 2020’de e-ticaret trendlerinden neler bekleyebileceğinize göz atın.

Neden E-Ticaret

Sadeliğe Bir Vurgu

 

Birçok marka, temel bir ürünü mükemmelleştirmeye odaklanmalarını sağlayan minimalizmi benimsemiştir. Sadelik 2020 E-Ticaret Trendleri arasında popüler olan başlıklarıdan biridir. Ayrıca aşırı yüklenmeden de uzaklaşır. Çok fazla seçeneğe erişimin karar vermeyi daha zor ve daha az tatmin edici hale getirdiği fikri üretimi veya satışı yapan firma için göz önünde bulundurulması gereken bir faktör.

 

Sınırlı tekliflere odaklanan şirketler genellikle sadece bir veya iki ürünle başlar. Örneğin Bonobo’ları ele alalım. Bu doğrudan tüketiciye şirket sadece bir çift pantolonla piyasaya sürüldü ve üç yıl içinde 9.5 milyon dolardan fazla gelir topladı.

 

Kutu içi yatak başlangıcı Casper, 2014 yılında sadece bir yatakla başladı ve ürün seçimini sınırlandırarak iki yıldan daha kısa sürede 100 milyon dolarlık yatak sattı. Bugün, Casper sadece üç çeşit yatak satmaya devam ediyor.

 

Bununla birlikte, basitlik imajı ürün tekliflerinden ve marka kimliğinden çok daha fazlasıdır. Bu karmaşık, temele dönüş yaklaşımı, e-ticaret satışlarını artırdığı tespit edilen web sitesi tasarımına da uygulanmaktadır.

 

Ancak bir markanın yalnızca bir veya iki ürünle başlaması, bu sınırlı teklifi sürdürmek zorunda oldukları anlamına gelmez. Birçok marka bugün olduğundan daha az başladı, ancak kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak kataloglarını açtılar ve arttırdılar.

 

e-ticaret trendleri
e-ticaret trendleri

İbre Etkileyici Pazarlamaya Kayıyor – Özellikle Instagram’da

 

Etkileyici pazarlama, uzmanı olduğu sektördeki tanınmışların, o sektörün ürün veya hizmetlerini şahsen kullandığını beyan ederek o ürün veya hizmeti pazarlamasıdır.

İnsanların e-ticaret projenize rastlaması için yapılacakların en etkili yollarından biri, markanızın ürünlerini paylaşmak ve belirli bir kitleyle mesajlaşmak için belirli bir sektördeki liderleri istihdam etmek, diğer bir deyişle etkili pazarlama yoluyla yapmaktır. Neden mi? Çünkü işe yarıyor.

 

Tüketicilerin% 49’unun ürün kararları verirken etkileyicilere baktığını tespit eden bir araştırmaya göre, tüketiciler etkileyicilerden neredeyse arkadaşlarından aldıkları ürün önerilerini arıyor.

 

Etkileyen pazarın yaklaşık 6,5 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilmektedir (2018’de 4,6 milyar dolardan) ve sosyal medya etkisi endüstrisinin 2020 yılına kadar 5 ila 10 milyar dolar arasında olacağı tahmin edilmektedir. Markalar ve etkileyiciler için süreci basitleştirmek amacıyla yüzlerce yeni etkileyici pazarlama platformu ortaya çıktı.

 

Etkileyici pazarlama özellikle 1,7 milyar dolarlık bir sektör olan Instagram’da başladı. Ve tüm bu para sadece ünlü onaylayıcılara veya milyonlarca takipçisi olan insanlara huni olmakla kalmıyor, genellikle 1000 ila 100.000 takipçisi olan mikro-etkili ceplere giriyor.

 

Ürün keşfi söz konusu olduğunda, mikro-etkileyicilerin ünlülerden çok daha fazla etkisi vardır. Yapılan bir araştırmaya göre, tüketicilerin % 26’sı son üç ayda bir mikro etkileyicinin bir ürünü keşfetmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Karşılaştırıldığında, tüketicilerin sadece% 20’si bir ünlünün aynı dönemde bir ürünü keşfetmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

 

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriğin (UGC) Sosyal Medyada Kullanılması

 

Markalar bir süredir influencer (etkileyici) ortaklıklarından yararlanıyor ve şimdi daha fazlası sosyal medya kampanyalarının en büyük avantajlarından birini keşfediyor: kullanıcı tarafından oluşturulan içerik (UGC). Sosyal medya kullanıcılarının markalar hakkında paylaştığı fotoğraflar ve videolar, benzersiz ve ilgi çekici içerik için verimli bir zemin olabilir.

 

Bu tür içerik markalara özgünlük getirir, çünkü tüketicilerin gerçek insanların (modeller, ünlüler veya diğer onay verenler değil) satın alma kararlarına yardımcı olan bir ürünü nasıl kullandıklarını görmelerini sağlar. Aslında, sosyal medya kullanıcılarının% 64’ünden fazlası satın almadan önce UGC’yi ararlar. UGC videoları marka içeriğinden 10 kat daha fazla görüntüleme alıyor.

 

Kişiselleştirilmiş Alışveriş Deneyimleri

 

Çevrimiçi olarak daha kişisel bir deneyim oluşturmanın, tüketicilerin markalarla bağlantı hissetmesine yardımcı olduğu ve çevrimiçi alışveriş deneyimini basitleştirebildiği için geliri% 10’a kadar artırdığı gösterilmiştir.

 

Şirketlerin% 94’ü kişiselleştirmeyi başarılarının kritik bir bileşeni olarak görüyor. Ve bir çalışmada, müşteriler son derece kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyiminin sepetlerine% 110 daha fazla ürün ekleme olasılığını ve %40’ının başlangıçta planlanandan daha fazla harcama yapma olasılığını artırdığı ifade edildi.

 

Pazar Alanlarını Artırmak

 

2020’nin en büyük e-ticaret trendlerinden biri satıcılara, özellikle de işlerini büyütmek isteyen küçük tüccarlara özgüdür.

 

Birçok satıcı işlerini Shopify gibi platformlarda başlatırken veya ürünlerini yalnızca Etsy gibi pazarlarda satarken, Sellbrite gibi entegrasyonlar, satıcıların erişimini genişletmesini ve ürünlerini birden fazla pazarda listelemesini kolaylaştırıyor. Sellbrite’ın çok kanallı listeleme yazılımı, satıcıların envanteri Amazon, eBay, Jet ve Walmart dahil olmak üzere tek bir merkezi katalogdan çok sayıda e-ticaret pazarına kadar listelemesine olanak tanır.

 

Üç veya daha fazla kanalda satış yapan satıcılar% 156 daha fazla satıyor ve Sellbrite tüccarları bir yıl sonra% 300’ün üzerinde büyüme görüyor.

 

Sizin İçin Doğru E-Ticaret Trendleri Hangisi?

 

Trendler değişebilir, ancak çevrimiçi perakendenin sürekli değişen alanında rekabet etmek için e-ticaret işletmelerinin bunlara dikkat etmesi önemlidir.

 

Bir iş için işe yarayan her şey sizin için işe yaramayabilir, ancak belirli bir eğilimin neden başladığını düşünün. Tüketicilerin alışveriş deneyimini geliştiriyor mu? Daha fazla dönüşüme mi yol açıyor? Tekrarlanan müşteri sayısını artırıyor mu?

 

Bir trendin markanıza uygun olmaması, sizin markanızı uçuşa geçirecek trend olmadığı anlamına gelmez.

 

İşletmeniz İçin Web Sitesi Neden Önemlidir? Sizi İkna Edecek Bir Yazı

 

 

Türkiye yıllık Eticaret raporunu buradan inceleyebilirsiniz.

 

Helal ürünler eticaret örneği için tıklayınız.

2020 e-ticaret, 2020 e-ticaret trendleri, 2020 web sitesi tasarım, 2020 web tasarım trendleri, AI, Arama Motoru, Arama Motoru Optimizasyonu, Artificial Intelligence, Chatbot, dolandırıcı, dolandırıcılık, e satis, e-satış sitesi, e-ticaret-e ticaret, esatis, eticaret, google da üst sıralar, Google mobil uyumluluk, Google'da Üst Sıralarda Çıkma, içerik oluşturma, internet dolandırıcılığı, internet sayfasi, internet sitesi, internet sitesi tasarım, internette dolandırıcı, internette dolandırıcılık, internetten alışveriş, küçük işletme, mobil uyumluluk test aracı, online alışveriş, Optimizasyon, osmaniye e satış, osmaniye e ticaret, osmaniye internet sitesi, osmaniye web, osmaniye web dizayn, osmaniye web sitesi, osmaniye web tasarım, profesyonel dizayn, profesyonel tasarım, profesyonel web sitesi, sanal mağaza, SEO, test aracı, web design, web dizayn, web sayfası, web sitesi, web tasarım, web tasarım adana, yapay zeka, yerel arama, yerel arama sonuçları
Önceki yazı
2024 Yılında E-Ticaret Sektörü
Sonraki yazı
Kurumsal Web Tasarım 2024

İlgili Yazılar

6 Yorum.

  • […] E-Ticaret Sektöründe Eskiden belirli markalar için farklılaştırıcı olan şey, artık sektörde yaygınlaşıyor. Forrester’a göre, ABD’deki çevrimiçi yetişkinlerin yüzde 54’ü şirketlerin yerel toplulukları geliştirmesi gerektiğine, yüzde 51’i çevre dostu ürünler satın almak ve yüzde 46’sı yerel olarak üretilen ürünleri satın almak istediğine inanıyor. […]

  • […] E-Ticaret Sektöründe Eskiden belirli markalar için farklılaştırıcı olan şey, artık sektörde yaygınlaşıyor. Forrester’a göre, ABD’deki çevrimiçi yetişkinlerin yüzde 54’ü şirketlerin yerel toplulukları geliştirmesi gerektiğine, yüzde 51’i çevre dostu ürünler satın almak ve yüzde 46’sı yerel olarak üretilen ürünleri satın almak istediğine inanıyor. […]

  • […] E-ticaret yazılımı kullanarak yeni girişiminiz için harika tercihlerde bulunabileceğinizi biliyor muydunuz? […]

  • […] E-ticaret yazılımı kullanarak yeni girişiminiz için harika tercihlerde bulunabileceğinizi biliyor muydunuz? […]

  • […] olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde pek çok e-ticaret firması ve reklam ajansı e-ticaret sitesi hizmeti […]

  • […] aracılığı ile bir şeyler alıp satmak başlangıçta çok kolay gibi gözükse de e-ticaret sitesi yapmak geri planda çok çetrefil bir iştir. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurarken doğru […]

Yorumlar kapatılmış.